Una mica de música: "El matí".

dilluns, 30 de març del 2020

Hola artistes!

Avui us proposo una activitat d'audició. Preparats per treballar la vostra capacitat d'escoltar, reconèixer i connectar amb coses que havíem parlat a classe? Som-hi!

Treballarem a partir de l'obra del compositor norueg Edvard Grieg "El matí" (si teniu curiositat per l'autor feu-li un ull a aquest link: https://www.allegromagico.com/grieg-para-ninos/).

En aquesta obra els instruments protagonistes són la flauta travessera, l'oboè i el conjunt de l'orquestra sinfònica.

Per escalfar i reconèixer millor els instruments us proposo escoltar-los primer per separat, interpretant    unes altres obres. Aquests vídeos estan disponibles al Youtube:

la flauta travessera:



l'oboe:


una orquesta sinfònica:


I ara sí que sí: anem a treballar "El matí" de Grieg amb aquest musicograma!


Us proposo escoltar i mirar el vídeo d'aquí abaix seguint el musicógrama. Com veieu, el dibuix del sol representa els moments que sóna la flauta travessera, les flors els moments que sóna l'oboè i els ocells  representa l'orquestra sinfònica (on es senten més els intruments de la família de corda...).
Escolteu-lo una segona vegada i intenteu picar i seguir la pulsació, escoltar com puja la intensitat del só a mesura que avança la música...
I si voleu, podeu fer una última audició amb els ulls tancats, concetrar-vos en com sonen els instruments i deixar volar lliure la vostra imaginació... segur que aquesta música us transmet sensacions positives, oi?

Gaudiu d'aquest "Matí" de Grieg:



0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada