Es tracta d'una fitxa listening. Heu de fer els exercicis 1 i 2 amb l'ajuda del vídeo que apareix a dalt. Si podeu, quan ho feu envieu-me una foto i així puc veure com ho heu fet i ajudar-vos.
Això és tot nois. Us deixo un dibuix que ha fet la Carla. La tasca de l'arc de Sant Martí continua oberta, així que encara sou a temps d'enviar-la al correu paolacuencaescola@gmail.com i que la pugui compartir.
Bona setmana i espero que ens veiem aviat. Un petó!
Bon dia,
aquesta setmana us proposo una activitat que m'ha semblat molt SOLIDÀRIA, encara que ja ho esteu sent quedant-vos a casa. 😉
Hi ha un altre manera de ser-ho i és escriure una carta o fer un dibuix per pacients i professionals de la salut. Perquè els missatges positius també ajuden! 💪
Sabem que hi ha als hospitals pacients sols i tot el personal sanitari que estan dia rere dia combatent aquest virus.🙅
Així que decidiu una d'aquestes opcions o vàries:
- escriure una carta d'ànims a un pacient d'hospital - escriure una carta d'ànims a tot el personal sanitari que està ajudant a que els malalts millorin. - un dibuix d'ànims per tots dos.
Quan acabeu d'escriure en un word o en el mateix email, me l'envieu al meu correu.
Al final l'enviarem als hospitals més propers que tenim.
Si voleu mentres escriviu o dibuixeu, poseu-vos aquesta música de fons.
Buenos días,
¿Cómo lo lleváis?
Empezamos la semana con energía. 💪💪💪💪
Esta semana os propongo hacer otra ficha que os di que por un lado pone CE-CI y por otro QUE-QUI.
- Por el lado que pone CE-CI tenéis que escribir la palabra que representa cada dibujo y después escribir en una hoja a parte una oración con cada una de esas palabras.
- Por el otro lado que pone QUE-QUI, donde también tenéis que poner la palabra que representa cada dibujo. Podéis dejar en blanco los dibujos de la sombrilla y la magdalena o buscar cómo se dicen en Chile (y llevan que-qui), que allí también se habla en español, pero hay palabras que se dicen diferente. También en vez de recortar los dibujos, tenéis que redondear de rojo los que se escriban con que y de azul los que se escriban con qui.
Avui us proposo una activitat d'audició. Preparats per treballar la vostra capacitat d'escoltar, reconèixer i connectar amb coses que havíem parlat a classe? Som-hi!
En aquesta obra els instruments protagonistes són la flauta travessera, l'oboè i el conjunt de l'orquestra sinfònica.
Per escalfar i reconèixer millor els instruments us proposo escoltar-los primer per separat, interpretant unes altres obres. Aquests vídeos estan disponibles al Youtube:
la flauta travessera:
l'oboe:
una orquesta sinfònica:
I ara sí que sí: anem a treballar "El matí" de Grieg amb aquest musicograma!
Us proposo escoltar i mirar el vídeo d'aquí abaix seguint el musicógrama. Com veieu, el dibuix del sol representa els moments que sóna la flauta travessera, les flors els moments que sóna l'oboè i els ocells representa l'orquestra sinfònica (on es senten més els intruments de la família de corda...).
Escolteu-lo una segona vegada i intenteu picar i seguir la pulsació, escoltar com puja la intensitat del só a mesura que avança la música...
I si voleu, podeu fer una última audició amb els ulls tancats, concetrar-vos en com sonen els instruments i deixar volar lliure la vostra imaginació... segur que aquesta música us transmet sensacions positives, oi?
Tot l'equip de l'escola us volem dedicar aquesta cançó en aquests dies tan difícils per animar-vos una miqueta i per fer-vos saber que ens recordem molt de vosaltres. Estem segurs que tot anirà bé i que aviat ens podrem tornar a veure.
A tercer seguim el mètode científic en els nostres experiments (observació, formulació d'hipòtesi, experimentació, anàlisi de resultats i conclusió). En aquesta ocasió hem vist la importància de rentar-nos les mans i com reaccionen alguns aliments al sabó.
Aquí podeu observar els nostres resultats.
Us animeu a provar-ho a casa?
Pssst, no us perdeu el blog el proper divendres!! Tindreu sorpresa amb alguns experiments més...
Hola investigadors i investigadores! L'enigma dels nens de la setmana passada tenia diverses respostes, algunes d'elles eren: cotxe, motxilla, panotxa, fletxa, totxo, pistatxo, sandvitx, cucurutxo, brotxa, metxa, remolatxa, caputxa, butxaca, babutxa,... La resposta de l'enigma de les famílies era en Jonas. La pista que ens donava era el calendari i els diferents nombres, cada nombre corresponia a un mes de l'any (7 Juliol, 10 Octubre, 11 Novembre, 8 Agost i 9 Setembre). Aquí teniu els nous enigmes:
Enigma pels nens:
A classe estem treballant les figures geomètriques, per això, podríeu dir-me quants quadrats sou capaços de trobar en aquesta imatge?
Us proposem un
joc. Cada cap de setmana us posarem una fotografia, bé un detall de la
fotografia i vosatres haureu d'intentar endevinar què és el que s'amaga.
Podeu escriure les respostes en els comentaris que hi ha sota de la foto, posant el vostre NOM i us donarem la solució durant la setmana. Aquí en teniu la primera. Ben fàcil, no ?
Avui fa dos setmanes que va començar aquest confinament. Segur que tenim moltes emocions diferents a dins i que tots estem intentant omplir els nostres dies fent activitats diferents per tal de distreure'ns.
Estic segura que tots sabeu perquè és important no sortir de casa.
Segur que aquests dies heu fet coses molt xules. M'agradaria que m'enviéssiu fotos de les coses que heu anat fent a casa al meu correu (lorenamtutora@gmail.com) i així crearem una entrada al blog per ensenyar-nos el que estem fent els uns als altres.
Aquí us deixo i explico algunes coses que he fet aquests dies jo a casa. Jo he aprofitat aquests dies per passar molt més temps abraçada als meus gats. Per aprendre i preparar receptes noves, entre d'elles un pastís de pastanaga i nous que estava boníssim! I també he aprofitat per aprendre i practicar dibuixos a la tablet.
Aquí teniu les respostes de la proposta d'activitats de mates d'aquesta setmana.
MATES DE PENSAR
Pàgina 9.
Activitat 14.
Problema 1: Calcula els diners que s'ha gastat
Calcula els diners que li sobren.
Problema 2: Calcula els diners que s'han obtingut de la venda d'entrades.
Calcula el nombre de seients buits.
Activitat 15. Aquesta pregunta era de resposta oberta, és a dir, hi ha moltes respostes diferents. Aquí us poso alguns exemples:
Pregunta 1: Quants alumnes hi ha a primer? Pregunta 2: Quantes nenes més que nens hi ha a segon? Pàgina 10. Activitat 16.
Quants alumnes van de viatge?
Calcula el nombre d'animals.
Calcula els diners que tenia abans d'anar a comprar.
Quants cromos tinc enganxats a l'àlbum?
Compta els caramels que tinc.
Quants llibres han quedat a la biblioteca durant el cap de setmana?
Determina el nombre de litres de gasolina que ha consumit el meu cotxe.
Activitat 17
El gos de la Margarida pesa 27 kg. Puja a la balança amb la seva germana petita de 16 anys i el marcador indica 82 kg. Quant pesa la germana de la Margarida?
En Vicenç avui fa 8 anys. Ha celebrat una festa d'aniversari en què ha convidat 18 amics. D'aquests, 6 ja tenen 9 anys, i tots els altres en tenen 8 encara. Quants amics d'en Vicenç tenen la mateixa edat que ell?
Buenos días,
¿Cómo ha ido la semana?
Supongo que habéis estado entretenidos, haciendo un millón de actividades que os hemos propuesto.
Recordad que también tenéis que descansar, jugar, ver la tele, entre otras cosas. 😂😂😂
¿Cómo lleváis los trabalenguas? Algunos ya me los habéis enviado y me han gustado mucho.
Os comparto uno de Héctor que es un poquito difícil, enviarme el vuestro a mi email y decirme si queréis que se cuelgue en blog (o instagram) para que lo vean vuestros compañeros.
L'últim dia de classe vam repartir els grups dels vertebrats a cada grup.
Així que us proposo aquesta setmana investigar una mica els animals de cada família i escollir quin voldreu investigar cadascú. No podeu repetir animal amb cap persona del vostre equip.
Bon dia,
hem creat aquesta enquesta perquè ens agradaria saber el que teniu a casa i com us comuniqueu.
Esperem que respongueu. Quan acabeu d'omplir-la piqueu a enviar.
Moltes gràcies
La última proposta d'aquesta sèrie d'activitats que estàvem fent sobre les diferents representacions de les flors en la història de l'art es treballa amb pintura i pren de referència aquesta obra d'Edouard Manet:
La manera de pintar de Manet va marcar un abans i un després. Manet, a la seva época, va trencar amb la manera seriosa i tradicional de pintar i va obrir camí a una forma més natural i lliure, on el més important era expressar la manera i el gust de cada un per les coses... Si voleu fer un ull en aquest link podeu veure algunes de les seves pintures més importants:
Pels que vulgueu probar, la proposta de treball és:
1r: fer un petit estudi de dibuix del quadre. En un full qualsevol dibuixeu les formes i línies principals, sense els detalls (com un "esquema"):
2n: Prepareu el full definitiu, cartulina, catró o el que tingueu per casa, i abans de començar amb la pintura dibuixeu la forma general que fan el gerro i les flors (encara amb menys detalls) amb un llapis. Comenceu a treballar amb pintura el fons (tons foscos) i quan estigui sec seguiu amb es flors i el gerro (tons clars).
Si us animeu i ho feu envie-me una foto de com us ha quedat al correu:
emprenedoriagilpe@gmail.com
Si rebo uns quants els penjaré en una entrada al blog i així compartim el que fem entre tots...