Enigma de la setmana 16

divendres, 24 de gener del 2020

Hola  petits investigadors i investigadores!


La resposta de l'enigma dels nens de la setmana passada era que et trobaves assegut en un carrusel, o com vosaltres dieu un "tiovivo". La resposta de l'enigma de les famílies era que si a 5 màquines els costa 5 minuts fer 5 articles, llavors a una màquina li costa 5 minuts fer un article, o sigui, cada màquina fa un article en 5 minuts. Si tenim 100 màquines, necessitarem 5 minuts per fer 100 articles. Per tant, la resposta són 5 minuts.

Aquí teniu els nous enigmes:
Enigma pels nens:
En Joan estava cansat i va marxar a dormir a les 7 de la tarda, va posar l'alarma del seu rellotge d’agulla a les 9 del matí. Quantes hores va dormir?


Enigma per a les famílies:
A la primera planta d'un habitatge tenim tres bombetes i a la planta baixa, tres interruptors. Cada interruptor encén una bombeta. Com podem saber, pujant només una vegada al primer pis, quin interruptor encén cada bombeta?



5 comentaris:

  1. HOLA SÓC EL LUCAS I LA RESPOSTA ÉS QUE NOMÉS DORM 2 HORES

    ResponElimina
  2. Hola sóc la Carlota, la resposta és 2 hores

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Hola sóc en Rubén pare de la Carlota, pulsem un interruptor esperem una estona y apaguem, després encendrem un altre interruptor i pugem, llavors tocarem les bombetes i sabrem que la que està apagada i calenta es la del primer interruptor que hem encès, i la que queda freda i apagada del que no hem encès

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina